1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Вечнозелени

ПечатЕ-мейл

Лигуструм вечнозелен в контейнер - цена 2,40 лв/бр.

Ligustrum Ovalifolium /Лигуструм вечнозелен/

Лигуструмът е най-евтиният и най-бързо растящия жив плет. Освен за жив плет растението е подходящо и за подкастряне в различни форми.

Ligustrum ovalifolium Ligustrum ovalifolium Ligustrum ovalifolium

Ligustrum Ovalifolium Aureum

Лигуструмът е най-евтиният и най-бързо растящия жив плет. Този вид лигуструм е облистен в преливане на жълто и зелено. Освен за жив плет растението е подходящо и за подкастряне в различни форми.

Ligustrum Ovalifolium Aureum Ligustrum Ovalifolium Aureum

 

Juniperus sabina (Юниперус сабина)

Студоустойчив, вечнозелен, почвопокривен храст. Вирее еднакво добре както на слънце, така и на сянка. Подходящ за алпинеуми, укрепване на склонове и др.

Juniperus hor. "Old Gold" Juniperus hor. "Gold Coast" Juniperus hor. "Pfitzeriana Aurea" Juniperus hor. "Blue Ship" Juniperus hor. "Blue Alps"

 

 

Berberis thunbergii (Берберис)

Берберисът е вечнозелен, студоустойчив, цъфтящ храст с височина 1,5 до 3 м. Цъфти от април до юни в тъмно жълти, дребни, ароматни цветове, които през есента (септември - октомври) се превръщат в гроздови съцветия с дребни червени плодчета. Храстът е подходящ за алпинеум, бордюр, жив плет, укрепване на насипи, единично растение или за контраст в група.

Berberis thunb. "Golden Ring"

Berberis thunb. "Atropurpurea"

 

Cotoneaster (Котонеастър)

Котонеастер - студоустойчив, вечнозелен, цъфтящ храст. "Coral Beauty" е сорт котонеастер, който достига височина да 1,80 м. Подходящ е за алпинеум, бордюр, жив плет, единично растение или контраст в група растения. Сортът "horizontalis" е почвопокривен с височина до 50 см, подходящ за укрепване на насипи и хоризонтално зацветяване. От май до юни котонеастерът е окичен в дребни бели цветове, които след това се превръщат в дребни червени плодчета.

Cotoneaster suec."Coral Beauty " Cotoneaster horizontalis Cotoneaster suec."Coral Beauty "

 

Prunus laurocerasus (Лавровишна)

Лавровишната е студоустойчив, вечнозелен, цъфтящ храст или ниско дърво с дебели, лъскави листа. Размерът му е от 1 до 3 м. Цъфти от април до юни в бели, ароматни, събрани в гроздове цветове. Плодовете му са черни. Подходящ е за жив плет, единично растение или в група.

Prunus laur. "Etna" Prunus laur. "Zabeliana"

 

Photinia fraseri "Red Robin" (Фотиния)

Фотинията е студоустойчив, вечнозелен храст, който достига височина над 2 м. Младите листа на фотинията през пролетта са яркочервени, а след това стават тъмнозелени. Храстът е подходящ за алпинеум, бордюр, жив плет, единично растение или за контраст в група растения.

Photinia fraseri "Red Robin"

Viburnum davidii (Вибурнум)

Вибурнумът е вечнозелен, цъфтящ храст. Цъфти на китка през април и май в металически, тюркоазеносини плодове. През есента образува малки бели цветни сенници. Храстът е подходящ за жив плет, единичен.

Viburnum davidii

 


Навигация

Вход